”Produktionen vägg i vägg med utveckling och konstruktion”

Daniel Gustavsson

Daniel Gustavsson läste till maskiningenjör vid högskolan i Borås när han fick tips av en kompis att AP&T sökte folk. Han sökte – och fick jobb som mekanisk konstruktör.

– Det var storleken på maskinerna jag tyckte var häftigt, minns han. Jag har alltid gillat matte, fysik och hållfasthetsberäkningar och allt det hade jag nytta av när jag började på AP&T.

 

Det har gått drygt tjugo år sedan dess och Daniel Gustavsson är fortfarande kvar på samma avdelning, men nu som dess chef.

Presskonstruktion handlar om stora tunga maskiner, mycket kraft och avancerade hydraul- och styrsystem. Datorstödda hållfasthetsberäkningar är en förutsättning för att kunna vara säker på att rätt dimensionering görs av bärande stativdelar och hydraulkomponenter.

Hydraulisk teknologi

– Den hydrauliska teknologin är spännande, tycker Daniel Gustavsson. I Sverige och Norden är vi i princip ensamma om att tillverka hydrauliska pressar. Det handlar om tung maskinkonstruktion, stora effekter och flöden på flera tusen liter per timme i hydraulsystemen.

En stor fördel med att jobba på AP&T är att kunna följa produkten hela vägen, från idé till färdig maskin, menar Daniel Gustavsson.

– Det är lite unikt med AP&T, att produktion ligger så nära – i princip vägg i vägg – med utveckling och konstruktion, säger han. Jag anser att det är en stor fördel. Det ger en fin tillfredsställelse att kunna gå över och titta på slutresultatet av det vi konstruerat, och vi får också en större förståelse för det vi gör.

Maskinkraft på 10 000 ton

Under sina första år på AP&T sysslade Daniel Gustavsson främst med mekanisk konstruktion. Därefter gick han över till att även syssla mycket med hydraulisk konstruktion och säkerhet.

– Vi behöver lite olika profiler på vår konstruktionsavdelning, säger han. Konstruktionerna vi sysslar med har ett brett spann, och det är viktigt att vi har experter inom vart område.

För att ge en bild av vad för slags maskiner de konstruerar, berättar han att en ”liten” hydraulisk press med en maskinkraft på 200 ton kan väga 15-20 ton. De största har en maskinkraft på 10 000 ton, och kan väga uppemot 800 ton.

Från konstruktion till färdig produkt tar det mellan tio månader och ett år, i genomsnitt. Då konstrueras maskinen, byggs ihop och körs igång på plats i Tranemo. Även om många maskiner består av färdiga delmoduler, krävs ofta en hel del utveckling av konstruktörerna eftersom i princip varje maskin är kundunik.

Varje maskin kundunik – en utmaning

– Det är inget löpande band vi sysslar med, utan varje ny maskin innebär en utmaning, säger Daniel Gustavsson.

För att trivas med konstruktörsjobbet bör man vara nyfiken, noggrann, anspråkslös och trivas med att arbeta i grupp, menar han.

– Och du behöver vara ödmjuk inför att göra fel, för det kommer du att göra. Det gäller att kunna hantera det på ett bra sätt, lära sig av sitt misstag och ta med sig kunskapen till nästa projekt.

Daniel Gustavsson känner en stor trygghet som chef i att han arbetat länge på avdelningen, och själv jobbat som konstruktör.

– Man formas av dem man arbetar med och för, säger han. Jag trivs med att jobba i ett företag där man hela tiden hjälps åt och där man alltid får lära sig nya saker. Att företaget består av många olika avdelningar och arbetsuppgifter innebär ju också större möjlighet att byta karriär.

Namn: Daniel Gustavsson
Ålder: 42 år
Tjänst: Chef för mekanik- och hydraulikkonstruktion för press
Ort: Tranemo
År på AP&T: Drygt 20 år
Bästa med jobbet: ”Att få se det vi konstruerar produceras i verkligheten, och få direkt återkoppling på jobbet vi gör.”