”Från elektriker i Sjuhärad till Nordamerikachef…”

Adam Allansson

Adam Allansson är ansvarig för AP&T:s verksamhet i Nordamerika. Han startade sin karriär för trettio år sedan som elektriker på företaget, och byggde robotskåp och gjorde elen på robotar. Den grundläggande värderingen Believe in people har varit ett av företagets viktigaste kärnvärden så länge Adam kan minnas.

Adam Allansson, ansvarig för AP&T i Nordamerika, startade en gång i tiden som elektriker på företaget, gick vidare till att bli servicetekniker och jobbade därefter med försäljning innan han blev erbjuden tjänsten som ansvarig för verksamheten i Nordamerika.

Låta människor utvecklas

Vilken fantastisk skola att få göra en sådan karriär internt. Värderingen Believe in people handlar i praktiken om att låta människor växa och utvecklas.

– Mina chefer har trott på mig och låtit mig ta de här stegen. Med den grundläggande värderingen ”tro på människan” börjar den röda tråden till all framgång. Missar man att tro på människor så spelar de andra värderingarna i företaget inte så stor roll. Det är min övertygelse, säger Adam.

Viktigaste uppdraget

– Min viktigaste uppgift som chef är att se till att människorna i organisationen får det de behöver och att de blir lyssnade på, säger han.

När man tror på människor ger man dem möjligheter. Man lyssnar på dem och tar dem på allvar.

Då kommer Adam Allansson automatiskt in på nästa grundläggande värdering i företaget, Curiosity, nyfikenhet. När människor mår bra får nyfikenheten ett större spelrum och man jobbar dagligen för att tänka nytt och söker ständigt bättre lösningar i olika sammanhang.

Business committed

När vi litar på folk och är aktivt nyfikna, blir vi även Business committed genom att vara kundnära, lyssna till, tro på och även lära av och samarbeta med våra kunder, fortsätter Adam.

– Du måste också tro på din produkt och din portfölj. Det här är det bästa för dig! Och om produkten inte passar in hos en kund behöver vi våga säga nej. Det är lika viktigt att kunna säga nej som att kunna säga ja, för att nå framgång.

När det gäller att vara Business committed är Nordamerika ett gott exempel på många områden.

– Aluminium säger han, är en nisch som vi jobbar framgångsrikt med. Och när det gäller att vara Business committed var Nordamerika först ut inom bolaget med att köra lokala projekt, där de gjorde allt teknikarbete lokalt.

– Vi köpte och köper fortfarande bara en maskin i en låda från Sverige, sedan gör vi all applikation lokalt och det har vi hållit på med i ett antal år vilket varit väldigt lyckat.